1-12-2014 In de loop van 2014 is de directe patiŽntenzorg afgebouwd. Daarnaast ben ik toenemend gevraagd om bij een aantal instellingen hand en spandiensten te verrichten. Aangezien ik mijn vak nog leuk vind en nog voldoende energie heb, is het besluit genomen dit nog enkele jaren voort te zetten. Daarmee is de praktijk niet meer rechtstreek gericht op patiŽnten, maar op instellingen die behandelingen aanbieden. Er worden dan ook geen rechtstreekse contracten afgesloten met zorgverzekeraars.
De relatie met de instellingen betreft een freelance constructie. Er is geen behoefte aan een vast arbeidscontract, waardoor flexibiliteit in de relatie hoog is.
De regio waarin ik actief ben is ca. 100 km rond Den Helder. (Grofweg van Leeuwarden tot Amsterdam)
04-10-2013 BeŽindiging praktijk eind 2014

De afgelopen jaren veranderen continu de spelregels van verzekeraars en overheid met betrekking tot onder andere de geestelijke gezondheidszorg.
Ook voor 2014 staan er weer een aantal vergaande wijzigingen op stapel.
Ik heb besloten om hieraan niet meer mee te doen, vooral omdat ik de overtuiging heb dat dit nieuwe systeem het er voor de patiŽnten niet beter op maakt. Daarbij speelt mee dat ik volgend jaar 65 wordt en geen ambitie meer heb om alle nieuwe veranderingen te implementeren.

Dit betekent dat nieuwe behandelingen vanaf 1-1-2014 niet meer worden vergoed. Gezien de wachttijd zijn daarmee aanmeldingen vanaf heden niet meer mogelijk.

Behandelingen die gestart zijn in 2013, mogen vanaf de startdatum nog wel een jaar doorlopen.

In feite stopt mijn praktijk voor de lopende patiŽnten in de loop van 2014. Ik heb de patiŽnten voor wie dit geldt persoonlijk op de hoogte gesteld.
Eind 2014 gaat de deur definitief dicht, tegelijkertijd met mijn pensionering en het stoppen van mijn werkzaamheden bij het Gemini Ziekenhuis.

Ook al is het sluiten van de praktijk een paar jaar vroeger dan gepland en was ik graag om een andere reden gestopt, toch kijk ik zonder bitterheid en met veel plezier terug op de jaren dat ik het mooie vak heb mogen beoefenen.
Bij deze wil ik iedereen bedanken voor de plezierige samenwerking.

Rob Zewald
Klinisch Psycholoog/psychotherapeut
5-3-2013 De vernieuwde website is online
1-2-2013 Het CVZ heeft een advies gegeven over de toekomst van de GGZ. Ik neem nadrukkelijk afstand van dit advies en heb dit ook kenbaar gemaakt aan o.a. de Tweede Kamerleden van de PVDA . Mijn bezwaren worden gedeeld door het overgrote deel van mijn beroepsgenoten. Wie hier meer over wil weten kan mij een email sturen (praktijk@zewald.nl), dan stuur ik een kopie van mijn brief aan de Tweede Kamerleden.
1-1-2013 Met zo goed als alle zorgverzekeraars zijn voor 2013 contracten afgesloten. Zie ook FAQ
9-3-2012 De praktijk is gevisiteerd door de NVVP en in orde bevonden
1-1-2012 De openingstijden van de praktijk zijn:
Maandag t/m donderdag van 12:30 tot 13:30 telefonisch 0223-683612 en 13:30 tot 17:30 behandelafspraken
Vrijdag 9:00 tot 12:00 behandelafspraken